.




 

.














 

VÅRA BRÖDSORTER
Med mjöl som enbart produceras av lokala kvarnar och gamla kultursorter bakar vi många varianter på surdegsbröd, långjäst, enbart surdeg, då blir det bra bröd. 

Surdegsbageriet bäst i sverige
Surdegsbageriet bäst i sverige

BRÖDSORT "Aröd" vårt mest Levailiknande bröd
Detta är ett bröd som vi har haft med länge, det har sitt ursprung från platsen där bageriet startade "Aröd på Tjörn". Det är det ljusaste surdegsbrödet, typ Levain, med mest siktat mjöl men det är alltid lite fullkorn i våra bröd. Detta är baserat på Lantvete, lite fullkorns råg och fullkorns spelt (dinkel). Lantvetet kan vara både ursprung Halland, Dalana eller Öland. Långjäst såklart, minst 24 timmar.

INNEHÅLL:
Lantvete (siktat mjöl), vatten, surdeg (Lantvete/råg/spelt), havssalt, fullkorns råg/spelt. 

PASSAR TILL:
Skaldjursfesten, frukostmackan och barnens favorit.

BRÖDSORT "Morik"
Detta är ett bröd som vi även har haft med länge, det har sitt ursprung från viken där bageriet startade och det är toppingen på brödet som ser ut som en skalstrand tyckte vi med pumpafrön och speltflingor. Det är baserat på samma deg som Aröd men med hela kärnor av spelt/råg/emmer och rostade pumpakärnor i degen. Långjäst såklart, minst 24 timmar.

INNEHÅLL:
Lantvete (siktat mjöl), vatten, surdeg (Lantvete/råg/spelt), hela kokta kärnor av antingen råg, spelt, eller emmer, havssalt, rostade pumpakärnor, fullkorns råg/spelt. 

PASSAR TILL:
Frukost, för de som vill ha lite mer att tugga på, till det mesta.

Kolla in Surdegsbageriet på Instagram

Surdegsbageriet bäst i sverige

Eller följ oss på facebook

.



.

SURDEGSBAGERIET
Bleketvägen 40 B
471 50 Bleket, Tjörn

.





.

Öppettider (fom 6/2 2019)
Ons-fre 9-17, lör 8-15.
Sön, mån-tis stängt

Telefon: 0702 - 19 47 33 
Email: info@lottasbakoform.se
www.lottabakoform.se