.






 

Vi bakar på kravmärkt mjöl och bara på kulturspannmål  från lokalakvarnar. Främst Lögens Kvarn i Lysekil, dit Lotta själv kört och hämtar sitt mjöl, får en pratstund med mjölnaren och kör glad hemmåt igen.
Dessutom använder vi även mjöl från Wästgötarna eller lite längre bort, Limabacka kvarn i Halland.  

Alla våra bröd är långjästa och bakade enbart med surdeg, långjäsning i minst 24 timmar helst 48. 

.










 

VÅRA BRÖDSORTER
Med mjöl som enbart produceras av lokala kvarnar och på äldre kultursorter bakar vi många varianter av surdegsbröd, långjäst, enbart surdeg, då blir det bra bröd. 

Surdegsbageriet troligtvis bäst i sverige

BRÖDSORT "Aröd" vårt mest Levailiknande bröd
Detta är ett bröd som vi har haft med länge, det har sitt ursprung från platsen där bageriet startade "Aröd på Tjörn". Det är det ljusaste surdegsbrödet, typ Levain, med mest siktat mjöl men det är alltid lite fullkorn i våra bröd. Detta är baserat på Lantvete, lite fullkorns råg och fullkorns spelt (dinkel). Lantvetet kan vara både ursprung Halland, Dalana eller Öland. Långjäst såklart, minst 24 timmar.
Detta bröd finns även med valnötter.

INNEHÅLL:
Lantvete (siktat mjöl), vatten, surdeg (Lantvete/råg/spelt), havssalt, fullkorns råg/spelt. 


PASSAR TILL:
Skaldjursfesten, frukostmackan och barnens favorit.

Surdegsbageriet bäst i sverige

BRÖDSORT "Svedjeråg med kummin" Skållad råg med hel kummin.
Detta är ett bröd som vann silver i SM i Mathantverk 2013. En stenmalen råg och hel kummin skållas, blandas med Hallandslantvete, surdeg och havssalt. Hållbart och saftigt med lagom stark kumminsmak.

INNEHÅLL:
Lantvete (siktat mjöl), vatten, surdeg (Lantvete/råg/spelt), stenmalen fullkornsråg, havssalt, hel kummin. 

PASSAR TILL:
Soppor, typ gulach, men även god till skaldjur, frukost eller osten.

Surdegsbageriet troligtvis bäst i sverige

BRÖDSORT "Morik"
Detta är ett bröd som vi även har haft med länge, det har sitt ursprung från viken där bageriet startade och det är toppingen på brödet som ser ut som en skalstrand tyckte vi med pumpafrön och speltflingor.

Brödet är baserat på samma deg som Aröd men med hela kärnor av spelt/råg/emmer och rostade pumpakärnor i degen. Långjäst såklart, minst 24 timmar.

INNEHÅLL:
Lantvete (siktat mjöl), vatten, surdeg (Lantvete/råg/spelt), hela kokta kärnor av antingen råg, spelt, eller emmer, havssalt, rostade pumpakärnor, fullkorns råg/spelt. 

PASSAR TILL:
Frukost, för de som vill ha lite mer att tugga på, till det mesta.

BRÖDSORT "Rågbröd"
Detta är ett bröd som vi även har haft med länge, från början för att vara exakt. Men alla bröd utvecklar sig med tiden. Rågbrödet är med hälften fullkornsråg. Rågkross och linfrö skållas, (vilket gör det färdiga brödet saftigt och gott många dagar) blandas med vatten, mer råg och siktat lantvete, surdeg och havssalt.  Långjäst såklart, minst 24 timmar.
Detta bröd finns även med russin/fikonbitar eller med valnötter.
INNEHÅLL:
Fullkornsråg/Lantvete (siktat mjöl), vatten, surdeg (Lantvete/råg/spelt), rågkross, linfrö, havssalt. 

PASSAR TILL:
För de som vill ha lite mer att tugga på, till det mesta. God rågsmak och mycket fullkorn. 

Kolla in Surdegsbageriet på Instagram

Surdegsbageriet bäst i sverige

Eller följ oss på facebook

.



.

SURDEGSBAGERIET
Bleketvägen 40 B
471 50 Bleket, Tjörn

.





.

Öppettider
Tis-fre 8-17, lör 8-15, sön 10-15.
Måndag stängt

Telefon: 0702 - 19 47 33 
Email: info@lottasbakoform.se
www.lottabakoform.se