.
 

.

 

Nya datum på surdegskurser:
kommer hösten -22
 

VÅRA KURSER
Här följer exempel på några av våra populära kurser.
Är du intreserad av att deltaga eller kanske få lite mer information? Då ser vi fram emot att du kontaktar oss.

Surdegsbageroet bäst i sverige

SURDEGSKURS
En nybörjarkurs med surdeg som grund. Vi går igenom olika degar, olika konsistens och tjocklek, kalljäsning och hur länge man kan jäsa en deg. Hur en deg skall kännas när den är klar att bakas ut. Vi arbetar med olika kulturspannmål och lär oss olika utbakningstekniker, som att jäsa i korg, med och utan duk, olika uppslagningsmetoder med frallor och baguetter. Hur man startar en surdeg, hur man friskar upp den. Vi sätter en deg och pratar om olika sätt att hantera degen. Vi gräddar naturligtvis bröden i vår stora stenugn med ånga, sedan fikar vi och provsmakar det som är åstadkommit samt går igenom lite olika brödsorter. Det blir mycket praktiskt arbete och vi kommer att stå runt bakbordet nästan hela tiden. 

SÅ HÄR GÅR DET TILL:
Du anmäler dig via mail, info@lottasbakoform.se eller ringer 0702194733, skickar sms på samma nummer om vi inte svarar. Anmälan är bindande och får du förhinder återbetalas inte avgiften, försök att överlåta till någon annan. Om det blir färre än 6 deltagare ställs kursen in och du får din betalning åter.
Det går även bra att föreslå nån dag då ni går ihop några stycken, (min 6) och vi gör en egen bakkurs.

 

Det du behöver inför kursen
Du behöver ta med rena inneskor som kan bli mjöliga, eget förkläde, nått att ha på huvudet (det finns även att låna om det skulle behövas). Anteckningsblock om du vill ha noteringar om recept mm. Det blir varmt så ha inte långärmat eller tjock tröja, du tar med en burk för surdeg om du vill ha med sådan hem, ev en burk/bunke för den degen du sätter på kursen och vill fortsätta med hemma. Det blir minst tre bröd, några baguetter och frallor att ta med hem, gör plats i frysen (eller se till att vännerna är hungriga).

DATUM OCH TIDER:

Höstens  1-dagaraskursdatum 2022.
Är inte bestämt än, återkommer i slutet på augusti.
Kostnad 1250:- per deltagare för en 1-dagskurs, du betalar antingen när du kommer, med pengar, kort eller swish 1230915439 märk swishen med namn och kursdatum. 

 Vi tar minst 6 deltagare och max 10. Blir vi färre än 5 deltagare ställs kursen in eller du blir erbjuden ett annat datum.

Kolla in Surdegsbageriet på Instagram

Gla Midsommar! 🌼☀️🍞 har ni inte hunnit klä midsommaratången har vi fortfarande kvar några få 😉 idag öppet 8-12 #midsommar #lottasbakoform #surdegsbröd #hantverksbageri #bleket #lokalproducerativäst

Eller följ oss på facebook

..

SURDEGSBAGERIET
Bleketvägen 40 B
471 50 Bleket, Tjörn

.

.

Öppettider: Tisdag - Söndag 8-16

Telefon: 0702 - 19 47 33 
Email: info@lottasbakoform.se
www.lottasbakoform.se