.
 

.


 

VÅRA KURSER
Här följer exempel på några av våra populära kurser.
Är du intreserad av att deltaga eller kanske få lite mer information? Då ser vi fram emot att du kontaktar oss.

Surdegsbageroet bäst i sverige

Surdegskurs en söndag
En nybörjarkurs med surdeg som grund. Vi går igenom olika degar, olika konsistens och tjocklek, kalljäsning och hur länge man kan jäsa en deg. Hur en deg skall kännas när den är klar att bakas ut. Vi arbetar med olika kultursorterspannmål och lär oss olika utbakningstekniker, som att jäsa i korg, med och utan duk, olika uppslagningsmetoder med  frallor och baguetter. Hur man startar en surdeg, hur man friskar upp den. Vi sätter en deg och pratar om olika sätt att hantera degen. Vi gräddar naturligtvis bröden i vår stora stenugn med ånga, sedan fikar och provsmakar vi det  vi åstadkommit och går igenom lite olika brödsorter. Det blir mycket praktiskt arbete och vi kommer att stå runt bakbordet nästan hela tiden. 

SÅ HÄR GÅR DET TILL:
Du anmäler dej via mail, info@lottasbakoform.se eller ringer 0702194733, skickar sms på samma nummer om vi inte svarar. Jag tar minst 4 deltagare och max 10 på en lördagskurs.

 

Det du behöver inför kursen
Du behöver ta med rena inneskor som kan bli mjöliga, eget förkläde, nått att ha på huvudet (det finns även att låna om det skulle vara så). Anteckningsblock om du vill ha noteringar om recept mm. Det blir varmt så ha inte långärmat eller tjock tröja, du tar med en burk för surdeg om du vill ha med sådan hem, ev en burk/bunke för den degen du sätter på kursen och vill fortsätta med hemma. Det blir minst tre bröd, några baguetter och frallor att ta med hem, gör plats i frysen (eller se till att vännerna är hungriga).

DATUM OCH TIDER:
Just nu har vi ett datum, söndag 17 november 2019 kl 11-15/16. 
kostnad 1200:- per deltagare, du betalar antingen när du kommer, med pengar, kort eller swich 1230915439 märk swichen med namn o kursdatum

Kolla in Surdegsbageriet på Instagram

Eller följ oss på facebook

..

SURDEGSBAGERIET
Bleketvägen 40 B
471 50 Bleket, Tjörn

.

.

Öppettider 
Tis-fre 9-17, lör 8-15
Söndag/måndag stängt. 15,16,17 okt stängt

Telefon: 0702 - 19 47 33 
Email: info@lottasbakoform.se
www.lottasbakoform.se